Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΛΓΟ

Η αποπεμφθείσα Διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υπηρέτησε με συνέπεια τις βασικές πολιτικές γραμμές της κυβέρνησης των μνημονίων και του εποπτεύοντος υπουργού, Ε. Αποστόλου.  Η εν λόγω Διοίκηση δεν ξέφυγε από την ίδια πολιτική γραμμή  σε θέματα όπως το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ή τον κανονισμό προσωπικού και τη συλλογική σύμβαση εργασίας ή τον πρόθυμο και υποτακτικό συμβιβασμό και συνεταιρισμό της με το κατεστημένο στον Οργανισμό, αλλά και τους "παίκτες" της αγοράς, όπως στην περίπτωση της φέτας.  Αυτά όμως τα πολιτικά καθήκοντα της, τα υπηρέτησε με εξαιρετικά αλλαζονικό, αυταρχικό, αυθαίρετο, πολλές φορές ακόμα και προκλητικά αθέμιτο τρόπο. Πάνω απ' όλα και κυρίως βέβαια, ως αιτία για την κατάληξή της, αδέξιο και ερασιτεχνικό. 

Δεν πρόκειται βέβαια μόνο γι αυτό, αφού για να γίνουν όλα αυτά χρειαζόταν να χειραγωγήσει και να επιβάλλει "δικό της νόμο" στο δημόσιο οργανισμό και στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτόν, πράγμα που δεν το κατάφερε. Οι εργαζόμενοι είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει. Όσο συντηρείται αυτή η κατάσταση στον Οργανισμό, τόσο πιο μεγάλο θα γίνεται το πρόβλημα. Αυτό αποδείχτηκε. 

Με την αποπομπή αυτής της Διοίκησης, η κρίση στον Οργανισμό εκτονώνεται προς στιγμή αλλά δεν ξεπερνιέται. Ο Οργανισμός πάσχει θεσμικά, οικονομικά, λειτουργικά. Καλούμε τον Υπουργό να δώσει καθαρές λύσεις, τοποθετώντας Διοίκηση χωρίς κρυφή ατζέντα και τετελεσμένα για τους εργαζόμενους, τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίζει ως συλλογική υπόσταση και όχι ως άτομα. Όποια διοίκηση οριστεί στον Οργανισμό θα έχει και πάλι να επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας με τους εργαζομένους ή της σύγκρουσης με αυτούς.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα παραμείνει φρουρός του δημόσιου συμφέροντος που υπηρετεί ο Οργανισμός, των θέσεων εργασίας του προσωπικού, του συλλογικού συμφέροντος χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς και των εργατικών δικαιωμάτων με ισονομία και ίση μεταχείριση.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ